Jenny Han: P.S. I Still Love You

by augusztus 16, 2015 11 megjegyzés
Figyelem! A fülszöveg és a bejegyzés cselekményleírást tartalmazhat az ELŐZŐ kötetre nézve!
Lara Jean nem számított arra, hogy beleszeret Peterbe.
Ő és Peter csak tettették a kapcsolatukat. Aztán hirtelen már nem. Így Lara Jean most minden eddiginél jobban össze van zavarodva.
Egy másik fiú a múltjából visszatér az életébe és vele együtt Lara Jean érzései is iránta. Lehet egy lány egyszerre két fiúba is szerelmes?
Ebben az elragadó és őszinte folytatásban, az első szerelmet a felejthetetlen Lara Jean szemén át tapasztaljuk meg. A szerelem soha nem könnyű, de talán pont ez teszi bámulatossá.

A könyv a To All the Boys I’ve Loved Before folytatása, egy trilógia második kötete.
Nem volt kérdés számomra, hogy az előző kötet függővége után folytatni akarom. Bevallom őszintén, hogy nem olvastam el egyik könyv fülszövegét sem –azok különben is mindig tévednek-, így nem tudtam mire számítsak. Kicsit féltem attól, hogy az egész könyv arról fog szólni, ahogyan Lara Jean megpróbálja kifejezni a Peter iránti érzéseit és helyrehozni az ünnepekkor történteket.

Ahogy az újévi köszöntéseket is letudtuk és LJ esetlenül ott állt Peter ajtajában, ünnepi ruhában, a gyanúm úgy tűnik beigazolódni látszott. Szerencsére tévedtem. Peter és Lara Jean kötnek egy újabb szerződést a kapcsolatukkal kapcsolatban, ami kis butaságnak látszódhat, de nagyon aranyos az a pont, amiben például kifejtik, hogy nem törhetik össze egymás szívét. Gen továbbra is bekavar a képbe, de vajon Peter vagy Lara Jean nem képes túljutni rajta? Gennek van egy titka, de vajon tényleg csak vigaszra vágyik, vagy ki akarja használni a hatalmát Peter felett?


Most már tudom, hogy nem csak félszívvel akarok szeretni vagy szeretve lenni. Az egészet akarom és ahhoz hogy az egész a  tiéd legyen, mindent kockáztatnod kell.
Ha mindez nem lenne elég, az előző könyvben, amikor néhányan síelni voltak az iskolával, valaki videóra vette Peter és Lara Jean egyik legintimebb pillanatát és sokkal rosszabbnak állította be a helyzetet. Mindenhol ezek a képek, felvételek és a videóból készített meme-k kísértik őket. Peter egyre frusztráltabb és ingerültebb, hiszen nem képes uralni a helyzetet, pedig úgy érzi, ez az ő felelőssége lenne. Lara Jean meg van győződve arról, hogy mindez Genevive műve, de hogyan győzhetné meg Petert az igazáról, elkerülve, hogy féltékeny barátnőnek tűnjön?

Ha ez nem lenne elég, a lány kapott egy levelet. Ami válasz volt az egyik fiúnak küldött szerelmes levelére. Egyedül Johnról nem kaptunk bővebb infót az előző részben, csak egyszer futottunk össze vele. A kapcsolati probléma közepén úgy tűnik ő az egyetlen, aki megérti, hiszen még Kitty is Peter pártját fogja. Lara Jean pedig véletlenül elfelejti megemlíteni, hogy van barátja. Hiszen véletlen volt, igaz?!

Egy időkapszula révén az egykori banda újra összeül, ahol kitalálják, hogy újra játszanak egy menetet a bérgyilkosos játékukból. Ami megjegyzem nagyon is ötletes! A bejegyzés végén majd leírom a lényegét. :)
Sokféleképpen alakulhatott volna. De végül így történt. Ezt az utat választottuk. Ez a mi történetünk.
Igazából kiindulva az első részből- és a most már elolvasott fülszövegből,- kikövetkeztethető a P.S. I Still Love You története. Na jó, már a címből is. :D De egyáltalán nem bántam, hogy ez a könyv is olyan kis semmilyen limonádé volt, mert olvastatta magát és a karakterek még mindig többnyire szerethetőek. Szerencsére Margotból kevesebbet kaptunk ahogy Josh-ból is, de sajnos Lucasból is. Stormy-t nagyon megkedveltem, Lara Jean még mindig aranyos naiv, aki szerelmes a szerelem gondolatába. Tovább sütöget és kreatívkodik, de megtapasztalja a szívfájdalmat is. Egyértelmű volt, hogy szerelmi háromszög lesz a könyvben, az események pedig inkább a könyv felétől kezdtek beindulni.


Először azt gondoltam, hogy egy könyvbe is bele lehetett volna sűríteni a történetet, de rájöttem, hogy már az első részben is nagy dilemmában voltam a két fiú között, hát még itt! Én Johnt nagyon megszerettem, sokszor el is csábultam, hogy mi lenne ha...? Néhányszor úgy éreztem jobb lenne, ha mellette kötne ki Lara Jean. Nem szeretném lelőni a választást így inkább csendben maradok. De nagyon örültem nekik és annak, hogy végre egy igazi, őszinte, akadályok és más „szellemek” nélküli kapcsolatuk lehet. Ebből lehet sejteni mi? :D
A Covey apuka szál nekem eléggé lezáratlan lett. Szegénynek próbáltak egy új barátnőt találni, talán sikerült is összeboronálni a kiszemelt illetővel, de nem teljesen derült ki. Utólag belegondolva a fejemben sok szál lezáratlan maradt csak a nagy öröm közepette elfelejtettem. Sok remek kis romantikus jelenetet kapunk és igen, előkerül A nyaklánc is. ;)

Ebben a részben inkább azok a kérdések merültek fel bennem, hogy az időzítésnek vajon mekkora szerepe van? Mi lett volna, ha akkor őszintén elmondjuk, amit érzünk? Ha nem féltünk volna annyira? Ha nem adják fel a leveleket/nem avatkoznak be, akkor is így alakultak volna az események?

Ha az első rész tetszett, akkor vágj bele ebbe is! A bérgyilkos/orgyilkos játéknak a lényege, hogy mindenki beledobja egy kalapba a nevét, majd húznak. Meghatároznak bizonyos biztonságos menedékhelyeket (pl a saját házuk), ahol nem, de mindenhol máshol mindenki szabad préda. Két kezedet az általad húzott személyre kell tenni, ezzel „ölöd”meg. Az új célpontod pedig az a személy, aki az általad „megölt” célpontja volt. A végén ketten maradtok és közülük kerül ki a győztes az előbb említett módszerrel.

Olvastad már? Neked tetszett?

Szép napot!

Lorelei :)

11 megjegyzés:

  1. Szia
    Magyarul mikor fog megjelenni???
    Már nagyon várom!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia
    Magyarul mikor fog megjelenni???
    Már nagyon várom!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Most láttam, hogy a Könyvmolyképző legutóbbi információi szerint a könyv a fordítónál van és ősz körül várható a megjelenés.
      Szép napot!

      Lorelei

      Törlés
  3. Szia!
    Az lenne a kérdésem, hogy magyarul megjelent már?
    Szép napot^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ne haragudj a késői válaszért. Tudomásom szerint még nem. Viszont időközben kiderült, hogy lesz harmadik része is :)
      Szép napot! :))

      Lorelei

      Törlés
    2. Szia!
      Most láttam, hogy a Könyvmolyképző legutóbbi információi szerint a könyv a fordítónál van és ősz körül várható a megjelenés.
      Szép napot!

      Lorelei

      Törlés
    3. Szia! Mikor jelenik meg magyarul?

      Törlés
    4. Szia! A Könyvmolyképző honlapja szerint náluk már kapható az Elit start keretében. Országos megjelenésként november 24 van feltüntetve:
      https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/jenny-han-ps-i-still-love-you-utoirat-meg-mindig-szeretlek-a-fiuknak-akiket-valaha-szerettem-2-7603

      Törlés