Az Olympus istenei Book Tag

by augusztus 06, 2015 0 megjegyzés

Sziasztok!
Ma egy könyves tag-et hoztam, amit könyvspirációk oldalán találtam. A lényege, hogy különböző isntenségekhez kell könyveket társítani az eddigi olvasmányok közül. Kihívnám Zsebit :)

Szóval vágjunk is bele!
 
Zeusz:
Az istenek és a mindenség királya, az ég és a villámok ura.
Nevezd meg a kedvenc vezetőd, legyen jó vagy rossz: Ő nem lenne más, mint Pikk a Menedékből. Nagy tisztelettel bánik az embereivel és tényleg le a kalappal előtte! Korát meghazudtoló módon vezette őket! :)

Héra
a házasságot és a születést védelmező istennő
Nevezd meg a legjobban működő házasságot, amiről olvastál: Ez spoileres! Szóval szerintem ez Tessa és Will házassága a Pokoli szerkezetek trilógiából. Az epilógust elolvasva arra jutottam, hogy varázslatos életük lehetett :)

Démétér
a földművelés és a termékenység istennője
Nevezd meg azt a könyvet, ahol legszívesebben lapáttal kergetted volna el az istennőt, vagyis ahol idegesített a gyerek karakter: Tobias A Hamis hercegből. Kegyetlenül idegesített. Nem tudom megmagyarázni miért, de az egész attitűdje és kijelentései mind-mind a falra kergettek!

Poszeidon
a Tenger és a földrengések istene
Egy könyv, amin annyit sírtál, hogy egy kisebb papírzsepi-gyártó cég egyhavi bevételét biztosítottad: Egyértelmű a válasz, Cecelia Ahern Love, Rosie című könyve. Nem tudom, hogy csak rosszkor kapott-e el, de úgy bőgtem rajta, hogy a környezetemben már mindenki aggódott az ép elmémért. :D Bár azért Komal Kant Falling for Hadie-je után sem maradt szárazon a szemem!

Dionüszosz:
a bor és mámor megtestesítője, aki értett a mezőgazdasághoz és termékenységet is hozhatott
Egy könyv, ami mellett nem tudtad megállni, hogy ne egyél/igyál valamit: ilyen nincs, mert annyira féltem a könyveimet, hogy nem mernék enni mellettük! :D

Apolló
a Nap és a költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a gyarmatosítás, a művészetek és az íjászat istene
Nevezz meg egy könyvet, amit csak és kizárólag napfényben, biztonságban, árnyékoktól és ijesztő elemektől mentesen mersz olvasni: öööööö öööö nem szoktam ilyen jellegű könyveket olvasni, Stephen King könyvei pedig túl egyértelműek lennének igaz? Akkor legyen a Holtodiglan Gillian Flynntől. Azok a könyvek, amikben ilyen elmebeteg emberek vannak, mindig jobban kiakasztanak, mert nagyobb az esélye, hogy megtörténik a valóságban.

Artemisz
a Hold és a vadászat szűz istennője, ő segít a szülésnél és védelmezi a nőket és a gyermekeket.
Nevezz meg egy igazi "badass" főhősnőt, aki nem várná meg a szőke herceget fehér lovon, hogy megmentse, hanem ő menne a sárkány elé: szerencsére mostanában egyre több ilyen karakterrel találkozok, szóval többet is feloznék példának: Celaena az Üvegtrón sorozatból, Pikk a menedékből (magyaráznom se kell, inkább ő vigasztalja a szőke herceget :D), Feyre az ACOTAR-ból mind mind igazi badass főhősnő, aki képes lenne felégetni a világot azért, hogy elérje célját.

Pallasz Athéné
a bölcsesség és az igazságosság istennője
Egy könyv, ami teljesen a csőbe tudott húzni téged, hogy aztán a végén egy óriásit koppanhass: Komal Kant Falling for Hadie-je nagyon nagyon meglepett, valamint az ACOTAR-ban is volt egy hatalmas változás, ami után azt mondtam, hogy most baromi fordulatos lesz a könyv és szerencsére igazam is lett :)


Hermész
az istenek hírnöke, a pásztorok, utazók, kereskedők istene, az ékesszólás, az irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője
Egy könyv, ami elviselhetetlen vágyat ébresztett benned az utazásra: J.A Redmerski A soha határa és Az örökké határa című könyvei nagy vándorlásra késztettek! Tipikusan az a könyv, ami miatt világot akarsz látni és kiszakadni a társadalom ránk szabta keretei közül!

 
 
Héphaisztosz
az istenek kovácsa, a tűz és vulkánok istene, a mesteremberek védelmezője
Melyik az a tárgy az olvasmányaidból, amit az életben is szívesen használnál: A végzet ereklyéi sorozat irónja. Nem ártana akár egy éleslátás-, energia-, vagy gyógyítórúna a mindennapokban. Portálnyitás se jönne rosszul mert azzal pillanatok alatt ott lehetnék, ahol szeretném és nem kéne a buszra várni, ami úgy sem jön! :D

Árész
a háború istene, az értelmetlen vérontás és a kegyetlen öldöklés megtestesítője
A "leglátványosabb" csata amit eddig olvastál: Rachel Vincent Shifters sorozatában számos szívdobogtató csatáról olvashattunk, az Alphában különösen sokról, számomra azok voltak a leglátványosabbak.

Aphrodité
a szerelem és szépség istennője
A legszebb szerelmi történet amit valaha olvastál: Fúúú, nagyon szépnek találom Colleen Hoover Maybe Someday-jét, de azért Zakály Viktória Szívritmuszavara se semmi! Mindkettő magával ragadott és nagyon mélyen megérintett, szóval csak ajánlani tudom! )

Hádész
az alvilág ura
Egy karakter, akit bármikor átküldenél Hádész birodalmába, hogy végre megszabaduljon tőle a világ: Adarlan királya az Üvegtrón sorozatból! Egyszerűen hihetetlen a kegyetlensége! :( Szegény, szegény polgárok!

Hestia
a családi tűzhely védőistennője
Egy könyves hely, ahová szívesen beköltöznél: A Tündérek földjére az ACOTAR-ból, mert bármi megtörténhet :D

Ennyi lett volna! Ha szeretnétek akkor töltsétek ki nyugodtan!

Te hogyan látod az isteneket?

Szép napot!

Lorelei :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése