September TBR

by augusztus 29, 2015 2 megjegyzés
Sziasztok!
Mindjárt itt a szeptember, gondoltam megosztom veletek, hogy melyik könyveket tervezem elolvasni. Fontos megjegyeznem, hogy valószínűleg sokat fog módosulni a lista, hiszen egyrészt most készülök az egyetemre, így nem tudom, hogy mennyi időm lesz olvasni, másrészt a könyvtári könyvek beérkezésével is kalkulálnom kell, valamint az előolvasásokkal. Persze azért 1-2 címet tuti- fix- biztosan el fogok olvasni. :))
Szóval itt egy 10-es lista:

1. Sarah J.Maas: Queen of Shadows
Szerintem egyáltalán nem meglepő. :D A könyv szeptember elsején fog megjelenni külföldön, remélhetőleg én is el tudom kezdeni 1-2 nap csúszással. Az e heti Waiting on Wednesday-ben is ezt a könyvet fejtegettem. Az említett bejegyzésben elérhetitek a fülszöveget is! A Queen of Shadowst a legnagyobb valószínűséggel el fogom olvasni és egy szép hosszú és részletes értékeléssel is készülök majd nektek! ;)

2. Sara Crowe: Campari reggelire

A mímes rend után ebből a könyvből kértem előolvasási példányt az Athenaeum kiadótól, várhatóan meg is érkezik hétfőn vagy kedden.
Az ember élete tele van borzalmas dolgokkal: elhunyt rokonok szelleme kísérti, befuccsol a szerelmi élete… és odaég a pirítós. 
1987-ben Sue Bowl élete fenekestül felfordul. Édesanyja halála miatt úgy érzi, önmagából vesztett el valamit. Aztán az apja is összebútorozik egy Ivana névre hallgató rettenetes férfifalóval. 
Ám Sue-t mindig arra bíztatta az anyja, hogy hozza ki mindenből a legjobbat – neki pedig ott volt a szavak szeretete és pár fura rokon. Sue végül Coral néni roskadozó családi otthonába, Green Place-be kötözik, amelyet szép lassan egyre több különc és csodabogár kezd el benépesíteni. A denevérekről nem is beszélve…

3. Papp Dóra: Tükörlelkek
Könyvtári könyvként jutottam hozzá a héten és rengeteg értékelésben dicsérték, szóval nem volt kérdés, hogy én is meg akarok ismerkedni a történettel. :))
Kriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek. 
A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek… 
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…
4. Mary E. Pearson: The kiss of deception
Már a külföldi megjelenés óta szemezek az írónő könyvével és most végre Magyarországon is megvásárolható lesz mindenki számára Az árulás csókja címmel, gondoltam ideje belevágni! ;)
EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN. 
Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána. 
Ő Lia hercegnő, Morrighan királyságának Első Leánya. 
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos. 
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

5. Jennifer A. Nielsen: A szökött király
Az első része nagyon tetszett és lebeszéltem a könyvtárossal, hogy kedden mehetek érte. :D Kíváncsian várom az újabb kalandokat!
A királyság a pusztulás szélén áll. A király eltűnt. Ki éli túl? 
Alig pár héttel az után, hogy elfoglalta a trónt, egy gyilkossági kísérlet veszélyes helyzetbe kényszeríti Jaront. A készülődő háborúról szóló pletykák beszivárognak a kastély falain belülre, Jaron pedig érzi a Carthyára lassan rátelepedő feszültséget. Hamarosan rá kell jönnie, csak akkor mentheti meg királyságát, ha lemond a trónról. De minél távolabb kényszeríti a sors a palotától, annál többet gondol arra, hogy vajon nem megy-e túl messzire? 
Visszatérhet-e valaha? 
Vagy fel kell áldoznia saját életét, hogy megmentse országát? 
A Hatalom-trilógia második része igazi hullámvasút, tele árulással és gyilkossággal, izgalommal és veszéllyel. 
Kövesd a hős királyt!

6. Anna Todd: After we fell
A hónap mártír választása rá esett. Az első része tetszett, a másodikat utáltam, a harmadik vajon melyik irányba mozdul el?
Tessa és Hardin szerelme eddig is komplikált volt. Most minden eddiginél zavarosabb lett. Miután elestünk....Az élet soha nem lesz ugyan olyan.

7. J.L.Armentrout: Ónix
Újraolvasom a sorozatot, ő következik.
Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi. Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak? 
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el? 
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…

8. Sabaa Tahir: An ember in the ashes
Külföldön sokan imádják ezt a könyvet,legalább is az általam nézett youtuberek. Az elejébe már beleolvastam és egyből eseménydúsnak tűnt!
Az ijesztően brutális, Róma-szerű világban elhelyezett An Ember in the Ashes epikus, debütáló fantasy regény egy árváról, aki a családjáért harcol és egy katonáról, aki pedig a szabadságáért küzd. Ez a történet szó szerint éget, csakhogy elmesélhessék.

9. Alexandra Bracken: Sötét elmék
Nem sokat tudok a történetről, de féláron hozzájutottam és most már nagyon érdekel miről is szólhat. :D
Egy nap titokzatos betegség üti fel a fejét, mely a tizenéves gyerekeket támadja. A kór gyorsan terjed, és félelmetes pusztítást végez. Csak kevesen maradnak életben. Ám amikor kiderül, hogy a megmaradt fiatalok mellékhatásként különleges, de egyben veszélyes képességekkel rendelkeznek, megkezdődik a „rehabilitációs táborokba” gyűjtésük, ahol kutatók és orvosok dolgoznak azon, hogy a gyerekek újra egészségesek legyenek. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben megy, hisz az elnök fiát már meggyógyították. És bár a közvélemény úgy tudja, hogy ezeket a helyeket a gyerekek megmentésére hozták létre, valójában kegyetlen eszközökkel próbálják féken tartani őket. 
Ruby szintén túlélte a betegséget, így nála is megjelent egy képesség, amely talán mind közül a legveszélyesebb. És képtelenek uralni. Tízéves volt, mikor Thurmondba, a legkegyetlenebb táborba hurcolták. Az évek teltek, a napok egyformák voltak, és nem volt semmi remény, hogy egyszer majd kiszabadul Ám egy nap az egyik ápolónő segítségével sikerül elmenekülnie, de hamar kiderül, hogy a nőben sem bízhat, így egyedül kell boldogulnia. Útközben találkozik Liammel, Charlesszal és Suzuméval, akik szintén táborlakók voltak egy másik városban. Közösen indulnak el, hogy megtalálják East Rivert, ami a szóbeszéd szerint az egyetlen biztonságos menedéket jelentheti a szökött gyerekeknek. Az út során Ruby és Liam egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ám amikor elérik az East Rivert, kiderül, hogy semmi sem olyan, amilyennek látszik.

10.Jasmine Warga: My heart and other black holes
Először a borító fogott meg, aztán a fülszöveg, végül a sok pozitív értékelés!
A tizenhat éves fizikus kocka Aysel, megszállott a saját halálának tervezgetésével. Egy anyával aki úgy tűnik hogy retteg tőle, olyan osztálytársakkal akik kibeszélik őt a háta mögött és egy apával aki a város kitaszítottjává tette, Aysel kész, hogy a potenciális energiáját a semmivé változtassa.

Ők lennének a tervezett olvasásaim, kíváncsi vagyok, hányat tudok közülük majd kivégezni!
Ti melyik könyvekbe terveztek belekezdeni Szeptemberben? :)

Szép napot!

Lorelei :)

2 megjegyzés:

  1. A szökött királlyal kezdj a QOS és a reci után!!!:D Az nagyon jó volt. Sage <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van jól van, meglátom melyikhez lesz előbb kedvem, de tuti biztos, hogy elolvasom. Nagyon szerettem az első részt ^^
      A recik és a könyvtári könyvek tuti olvasósak lesznek...remélem :D

      Törlés