Bárcsak... könyves booktag

by január 23, 2016 4 megjegyzés

Halihóó! Szandi (aka abstractelf) kihívott a bárcsak.. könyves booktag kitöltésére. A lényege, hogy különböző kategóriák "bárcsakjait" megnevezzük és kifejtsük. Köszönöm a jelölést és lássunk is neki, szerintem nagyon izgalmas tagnek nézünk elébe! ^^

1. Bárcsak kapott volna folytatást!
Elsőre hirtelen azt hittem, hogy egy könyvet se tudok megnevezni, aztán rögtön öt is beugrott! Számomra Stephen King Mobilja ebbe a kategóriába tartozik. Nagyon nagy kétségek és találgatások között hagyott minket az író. Helyette simán írhatott volna még plusz 50 oldalt a történethez, vagy egy másfeledik kis szösszenetet, valamit csak ne így! :D
Viszont ide tartozik nekem még Patrick Ness Háború a békéért, Gillian Flynn Holtodiglan, James Dawson Say Her Name és John Green The Fault in Our stars című könyvek is.


2. Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!
Cassandra Clare és Holly Black Vaspróbájából el tudnék képzelni egy előzmény-sorozatot mert a múlt eseményei és a szülők cselekedetei is elég izgalmasnak tűnnek hozzá. Amolyan Star Warsos módon. :D

3. Bárcsak több könyvet írna!
Úúú Kim Holden Bright Side című regényét imádtam és ha jól tudom ezenkívül még csak a Gust írta. Nagyon tetszik a stílusa, ahogyan kifejezi az érzelmeket, így tőle olvasnék még.
DE! Helena Silence-t, Moskát Anitát és T.S. Thomast is ide sorolnám. Nagyon szívesen látnék még tőlük könyveket a polcomon! Hihetetlenül összetetten és szórakoztatóan írnak. Elborzadok és ledöbbenek tőlük de mégis fantasztikusak!

4. Bárcsak ne vele jött volna össze!
Annak ellenére, hogy imádtam Kellert a Bright Side-ban, egy apró részem a Gus és Kate párosnak örült volna leginkább. Plusz az Aelin&Rowan duó se az első volt az ujjongási listámon.

5. Bárcsak máshogy ért volna véget!
Helena Silence Ezüsthíd. Victort soha, de soha nem fogom megbocsátani. A könyv eleje brutális volt, aztán végig folyamatosan izgalmas, na de a vége..! Egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni. Plusz Jennifer Niven: All the bright places. Már mindenhol kidühöngtem magam a befejezése miatt. Ide kattintva a bejegyzést is elolvashatod a könyvről de fuu, ennél bővebben nem is írnék róla, mert megint csak felhúzom az idegeimet.

6. Bárcsak film készülne belőle!
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses. Szerintem nagyon látványos filmet lehetne készíteni belőle, gyönyörű díszletekkel, jelmezekkel, maszkokkal. A színészekről nem is szólva. Victoria Aveyard: Red Queennél is ez a helyzet.
Maggie Stiefvater Hollófiúk könyveiből pedig akár film, akár sorozat készül, én mindenképpen boldog leszek. Csak legyen! :D

7. Bárcsak sorozat készülne belőle!
Marissa Meyer: Cinder. Szerintem lehetne egy könyv = egy évad felépítés. Nagyon nagyon szeretném, teljesen el tudom képzelni. Jó, kicsit hasonlítana a Once Upon a Time-ra, de engem nem zavarna. :D
Vagy szerintem nagyon jó misztikus-nyomozós sorozatot lehetne készíteni a Cat&Bones könyvekből, sőt Rachel Vincent: Shifters regényeiből is.
Még azért az Üvegtrón és Csontszüret sorozatokat is megemlíteném, szerintem rengeteg embert lekötne. Úúúú *.*

8. Bárcsak egy szemszögből íródott volna!
Ehhez a kategóriához csak egy könyv jut az eszembe: J.L.Armentrout:Origin. Azzal van a gondom, hogy az írónő teljes mértékben kiherélte Daemont. Tiszta nyál lett az egész luxen, én pedig sokszor azt se tudtam, hogy éppen kinek a szemszögét olvasom.

9. Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!
Tényleg magáért sikít a borító mindkét esetben. Szerencsére ellentétben áll a tartalommal. 


10. Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!
A Fangirl eredeti borítója annyira népszerű és eredeti, hogy nagyot csalódtam a magyar verzióban. Így jártam a Delírium trilógiával is.



11. Bárcsak ne is folytatódott volna!
Azt kell, hogy mondjam, Cassandra Clare A Végzet Ereklyéi sorozatának első három része után le kellett volna zárni a történetet és kész.

Megjelölném Zsófit&Beát, Pveronikát és mindenkit, aki ki szeretné tölteni a taget!
Ti hogyan látjátok a kategóriákat? :)

Lorelei

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen a jelölést itt is. :) Izgalmas kis tag, mindenképpen kitöltjük. :) Jó volt olvasni a válaszaidat, a Fangirl borítót jobban belegonolva én se nagyon értem, tényleg tök jó volt az eredeti. :) Talán valami az Eleanor és Parkhoz hasonló koncepciót akartak ezzel a magyarral összehozni.
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is gondoltam arra, hogy az Eleanor és Parkhoz akarták illeszteni, de szerintem az eredeti borító is ment volna hozzá. Mindegy, a tartalma ettől függetlenül változatlanul csodás. :)

      Törlés
  2. Teljes mértékben egyetértek veled. :D Azért látom, elég hasonlón láttuk az Origint. A borítóknál pedig nálam is felmerült a Delírium sorozat és a Félúton a sírhoz is (csak végül nem őket választottam) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Origint pedig rengetegen imádják még és általában csak az Opposition okoz csalódást. Nekem viszont az Obszidián és az Opál a kedvenceim a sorozatból. :D Amikor olvastam nálad a kategóriákat, az eredeti borítósnál nálam is felmerült a Végtelen ég alatt. Sajnos azonban tudtam mást is írni :/ A Félúton a sírhoz tényleg valami borzasztó. :"D

      Törlés