Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Never Never (Never Never #1)

by január 19, 2016 0 megjegyzés

Legjobb barátok mióta csak járni tudnak. Tizennégy éves koruk óta szerelmesek egymásba. Több mint négy éve randiznak. De ami a ma reggelt illeti...teljesen ismeretlenek a másik szemében.
A lány minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy soha ne felejtsen.
A fiú minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy soha ne emlékezzen.
Milyen kár, hogy ez nem rajtuk áll.

Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm, Tarryn Fisherről pedig azt hallottam, hogy egy beteg állat (na jó csak a könyvei :D). Nem volt kérdéses, hogy belevágok közös munkájuk gyümölcsébe, a Never Never sorozatba. Azt kell, hogy mondjam, nem okoztak csalódást!


Ritkán olvasok olyan történeteket, ahol a főhős egyáltalán nem emlékszik semmire. A Never, never pedig pont ilyen. In medias res kezdettel egy tanóra elejére csöppenünk, ahol pontosan annyit tudunk a főszereplő lányról, hogy ööö lány. Ezt követően váltott szemszögben megismerhetjük Silast is, akiről kiderül, hogy szintén nem tud magáról semmit. Hát ez valami fergeteges!

"Talán semmire nem emlékszem vele kapcsolatban, de lefogadom, hogy a mosolya volt a kedvencem."
Silas igazi könyves álompasi, szóval lányok, készítsetek neki helyet a háremetekben! A kezdetektől fogva Charlie körül forog minden gondolata. A lány érdekeit és biztonságát tartja szem előtt. Egyszerűen imádnivaló! Charlie belevaló, aki nem szorul védelemre, hiszen könnyedén kiáll magáért. Mindkét főszereplő nagyon cselesen próbál információkat gyűjteni.

Pont ez az, amit külön imádtam. A szereplők értelmesek! Teljesen logikusan cselekedtek. Ésszerűen próbálták kezelni és megoldani a helyzeteket. Racionális helyeken keresték a válaszokat. Mivel egyetlen emlékük sem maradt, nem tudták, hogy kiben bízhatnak. Lehet, hogy még egymásban sem? Charlie és Silas között fantasztikusan működött a kémia az első pillanattól kezdve. Szinte éreztem közöttük a szikrák pattogását. Mindez kiegészül a jól megszokott Colleen Hoover stílussal és humorral.

"-Szelfik. Silas, semmi más csak szelfik. Még fürdőszobás szelfit is csináltam -kilépett a fényképekből. -Ölj meg most."
Úgy érzem, hogy ez a rész az alapozás. Próbálunk minél többet megtudni főhőseink helyzetéről, hátteréről, kapcsolatáról, viszont a neheze még csak most jön. Rengeteg apró információt összegyűjthettünk, amikből sejteni lehet, hogy valami nagy zajlott Charlie és Silas múltjában. Még azt sem tudjuk pontosan, mi idézte elő náluk a mostani állapotot. Semmi konkrétumot nem tudunk az első könyv végén. Viszont vár egy szép nagy függővég, így jó, ha kéznél van a folytatás.

Ti mit tennétek, ha emlékek nélkül ébrednétek fel? Persze a pánikot leszámítva. Újrakezdésként élnétek meg? Charlie és Silas esetében kicsit úgy érzem, hogy pontosan ez a helyzet. „Egymásnak lettek teremtve”, valamit mégis úgy elrontottak a múltban, hogy csak így van esélyük visszatalálni a közös boldogságukhoz. Vagy mégsem, majd kiderül. :D

Lorelei

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése