Hogyan mondjam el neked…?!

by január 17, 2016 0 megjegyzés
Ez a könyv a tiétek. Nem helyettetek oldja meg a problémáitokat, hanem veletek. Csak ti látjátok, hát legyetek őszinték benne! 
Hisszük, hogy ki lehet mondani azt, ami a szívünket nyomja, és így máris egy lépéssel közelebb kerülünk a megoldáshoz. Segít, hogy ne legyenek elharapott félmondatok, félve elhallgatott és a szőnyeg alá söpört, ott tornyosodó sérelmek. Hogy vissza lehet találni oda, ami miatt egymásba szerettetek, csak annyi minden nehezíti meg azt a legnehezebb társasjátékot, amit úgy hívnak: kapcsolat. 
Segít, hogy megfogalmazhassátok a gondolataitokat, és el is tudjátok mondani a társatoknak. 
Hiszen szeretitek egymást, csak olyan sokszor szembesültök azzal, hogy a legnagyobb gond az: „Hogyan mondjam el neked…?!”

Ritkán olvasok fülszöveget, mert szinte soha nem egyezik a valós tartalommal. A Hogyan mondjam el neked…? esetében viszont egyből felkeltette az érdeklődésemet. Szeretem az egyedi és kreatív megoldásokat és ez a párkapcsolati kibeszélőkönyv is annak tűnt. Előre figyelmeztet, hogy ez nem megszokott felépítésű, így nem tudtam, hogy igazából mire számítsak majd.

Minden fejezet más témát taglal, amiknek a végén lehetőségünk van jegyzetelni. Így a könyv felét valójában te írod. Ha valami problémád van ami beleillik az adott kategóriába, akkor vesd papírra, majd hagyd olyan helyen, ahol a párod megtalálja! Ő nyugodt körülmények között elolvassa és válaszol. Így nincs veszekedés és nyomon követhető a fejlődésetek is. 


A könyv nem csak a párkapcsolatokra érvényes. Bizonyos témák ráillenek mindegyik emberi kötelékre. Az összes életszakaszban felmerülő problémával találkozhatunk, így aktuális minden korosztály számára. A legapróbb, legegyszerűbb és belegondolva, a legegyértelműbb nehézségeket említi. Nem is gondolná az ember, hogy ezek felgyülemlése mennyi vitához vezethet.

Ami különösen tetszik benne, hogy először általánosan leírja, hogy az adott témakörben milyen problémák merülnek fel leggyakrabban. Tényleg nem helyettünk oldja meg a gondokat. Ad egy apró kezdőlöketet, de a megoldásra nekünk kell rájönnünk. Logikus is: hiszen nincs két egyforma kapcsolat vagy ember. Mindkét nem szemszögét figyelembe veszi, ami szintén egy pozitívum. Örülök, hogy elolvastam, jobban fogok figyelni 1-2 dologra. :)

A könyvben szereplő témák:
  • Megszoksz vagy megszöksz?
  • Kibír-lak
  • Hozott anyag
  • Munkamegosztás 
  • Érdek nélkül
  • Barátok, nem ellenségek
  • Az a bizonyos zöld szemű
  • Nem „csak” szex
  • Gyerekjáték
  • Én szeretlek, de..
Köszönöm a könyvet az Athenaeum kiadónak! :)
Lorelei

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése