Kellemes Ünnepeket avagy egy Christmas Booktag

by december 24, 2015 0 megjegyzés
Sziasztok! Kellemes ünnepeket szeretnék kívánni nektek! Remélem könyvekben gazdag, békés, boldog karácsonyotok lesz! Egy könyves taget hoztam nektek.

1. Kedvenc téli olvasmányod?
Az a baj, hogy ez a kérdés többféleképpen is értelmezhető. :D Ha egy könyvet kellene említenem, amiben van karácsony, akkor Cassandra Clare-től A hercegnőt mondanám. Ha egy olyan történetre gondolok, amit minden télen szívesen elolvasnék, akkor J.A. Redmerski A soha határa című műve jut eszembe. Ha pedig egy karácsonykor olvasott és mélyen a szívembe zárt regényt kellene említenem, akkor Gail Carrigertől a Soulless ugrik be.



2. Válasz egy könyvet kék borítóval!
Rick Yancey: Végtelen tenger! Nagyon kíváncsi vagyok Az ötödik hullám folytatására, remélem hamarosan lesz hozzá szerencsém! J

3. Egy könyv, amit karácsonyi csillagként használnál a karácsonyfádon.
Hmmm, mert annyira ragyogó a borítója vagy mert bearanyozta a lelkem? Oké, akkor ha az előbbi, legyen Victoria Aveyard Red Queen című könyve, mert az a kiadás, ami nekem van, eszméletlenül szépen csillog! Viszont, ha az utóbbi, akkor nem okozok meglepetést, ha azt mondom: Sarah J. Maas – A court of thorns and roses. Na, hát a közelébe csak néhány könyv ért idén! :D

4. Egy fiktív helyszín, ami tökéletes lenne a karácsonyi vakációd helyszínéül.
Melissa Landers Elidegenítve trilógiájának helyszíne ugrott be. Kíváncsi vagyok, hogy a L'eihrek ünneplik-e a karácsonyt és ha igen, akkor hogyan.

5. Egy könyves szereplő, akit elvinnél magaddal a karácsonyi vakációdra?
Hmmm… Tamlin, Brian vagy Ambrózy báró. Tamlin az ACOTAR-ból egyértelmű választás. :D Brian a Cinder és Ellából sem kíván bővebb magyarázatot. Ambrózy báróval pedig jó kis bűnügyeket oldhatnánk meg! Ööö igen, karácsonyi vakáció alatt. Nem telne unalmasan az tuti. 

6. Egy könyv, ami az idei kívánságlistádon van.
Sara Raasch Snow like ashes című könyve érdekel most leginkább.

7. A kedvenc karácsonyi/téli italod, ételed, filmed?
A kedvenc karácsonyi ételem a mézes krémes, ha pedig sósat kellene választanom, akkor a sajtos-tejszínes csirke. Italom a forralt bor lett. A szombathelyi adventi vásárban találtunk egy törzshelyet, ahol annyira finom volt a fűszerezése a forró kis itókának, hogy míg korábban képtelen voltam a forralt bort elviselni, most az egyik kedvencem lett. Kipróbáltam a Csokis-málnás verziót is és hmm.. :) A másik a narancsos-gyömbéres tea. Film? Nem! Nem írom a Reszkessetek betörőket! :D Az Igazából szerelem az, amit szintén minden évben megnézek. Szerintem zseniális film.

8. Hócsata- avagy egy könyv, ami nemcsak hogy arcon csapott, de még a hideg is kirázott tőle:
T.S. Thomas A Londinium hercege. Egyértelmű a válasz. Olyan szinten lesokkolt, mégis lenyűgözött, igazi mestermű!

9. Levél a Jézuskának- avagy egy könyv ami annyira fantasztikus volt, hogy muszáj volt mindenkinek beszélned róla:
Sarah J. Maas Üvegtrón sorozata. Tény, hogy rettenetesen csalódtam a negyedik részben, de úton-útfélen mindenkinek hirdetem, hogy olvassátok el!!

10. A várva várt ajándék- avagy a könyv, mert hisz mániákusan imádjuk őket:
Maggie Stiefvater Hollófiúk sorozatának első két részét végre saját példányban is a polcomon tudhatom! :)



Örömmel teli napokat kívánok!

Lorelei :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése