Anna Todd: After we collided

by július 08, 2015 2 megjegyzés
Hardinnak nincs vesztenivalója...őt leszámítva. Miután összeütköztek az élet soha nem lesz ugyanaz. Kapcsolatuk zajos kezdetét követően Tessa és Hardin végre úton voltak afelé, hogy működjenek a dolgok kettejük között. Tessa tisztában volt vele, hogy Hardin kegyetlen tud lenni, de amikor a felismerés kapcsolatuk eredetéről -és Hardin múltjáról- bombaként zúdul rá, Tessa magánkívül van.
Hardin mindig csak önmaga lesz. De vajon tényleg az a mély, figyelmes fiú, akibe a dühös külső ellenére Tessa őrülten beleesett vagy mindvégig csak egy idegen volt? A lány azt kívánja bár elsétálhatna mindettől, de a dolgok nem ilyen egyszerűek. Pláne nem az emlékekkel szenvedélyes éjszakákról, amikor a fiú átölelte... áramütésszerű érintéséről...mohó csókjairól...
Mégis, Tessa nem tudja képes lenne e elviselni még egy megszegett ígéretet. Annyi mindent feláldozott Hardinért -az egyetemet, barátokat, a kapcsolatát az édesanyjával, egy szerető pasit még a szárnyaló karrierjét is. Tovább kell lépnie.
Hardin tudja, hogy hibát követett el, valószínűleg a legnagyobbat egész életében, de nem adja fel harc nélkül! De meg tud...meg fog változni...a szerelemért?

Figyelem! Az értékelés az ELŐZŐ részre nézve spoilert tartalmazhat!

Az After we collided az After sorozat második része.
A történet ott, folytatódik, ahol az első abbamaradt. Tessa kérdőre vonja Zedet az egész fogadással kapcsolatban, aki részletesen beszámol arról, hogy Hardin minden belsős pillanatukat kiteregetett nekik. Hogy kétségbeesetten próbált több időt kicsikarni, hogy megvalósuljon a fogadás, hogy mindez beteges őrületté változott. Legalábbis a többiek így látták. Tessa teljesen maga alatt van. Hogyan is mehetne vissza közös lakásukba? Kollégiumi szobája azonban nincs, így egy motelba kényszerül. Hardin azonban nem adja fel, addig legalább is biztosan nem, amíg el nem magyarázza Tessának a történteket és meg nem érteti vele, hogy szinte a kezdetektől nem is a fogadásról volt szó, ám ezt még magának is félt bevallani.

Az első rész nem volt tökéletes. Rengeteg benne a veszekedés, szinte megsüketültem tőle. Ugyanakkor volt benne valami, ami tovább buzdított, hogy olvassam, hogy még még még, amiért a számomra is észrevehető hibák ellenére végül is mondhatjuk, hogy tetszett. A függővég miatt nem volt kétséges, hogy folytatom, bár azt már a kezdetekkor sem értettem, hogy mégis hogyan lehetséges egy szerelmi történetet több, mint 2000 oldalon keresztül húzni.

Az, ami már az első részben sem tetszett, itt is jelen volt. Még több veszekedés, szex a beszélgetés helyett, értelmetlen viták és logikátlan lépések. Azonban ezt is befaltam, noha a hibákat már nem néztem annyira jó szemmel. Itt látszódik jól a karakterfejlődés hiánya.
Végig azon gondolkodtam, hogy amit Hardin tett az mennyire megbocsáthatatlan és még az sem kifogás, hogy a fogadásnak szinte a legelejétől vonzódott Tessához és viszonylag hamar bele is szeretett. Mert, ha ez valóban így volt, akkor le kellett volna fújnia az egészet. Ez a tipikus "go get your prize. No I'm going to get the girl" hozzáállás, amit hiányoltam. Számomra az egész ezért felfoghatatlan. Erkölcsileg nulla ez az ember, ha megmutatta a véres lepedőt, képes szerelmet vallani aztán még a pénzt is bezsebeli. Ki tekinti álompasinak Hardint? Pláne -és elnézést, hogy ezt az egy dolgot lelövöm benne, de muszáj éreztetnem- , hogy nem Tessa volt az első, akivel így elbánt.
,,Sajnos a szerelem nem mindig jár kéz a kézben a józan ésszel."
Tessa agyi képességeit elnézve pedig mind sejtettük, hogy minderre hogyan fog reagálni. Bevallom őszintén, azt hittem hamarabb beadja a derekát, de a plusz oldalakkal talán még nevetségesebbé tették a történetet. A kedvencem az volt, amikor Tessa Seattle-ben van, részeg és felhívja Hardint, hogy leszúrja, amiért aznap nem hívta fel. Igen ám, de a lány a fiú egyik hívását sem fogadta korábban. A lány próbál tovább lépni, de nem tud.

Aztán egy szép napon beállít a saját lakásukba, mert úgy hiszi Hardin hazarepült az ünnepekre, de a fiú mégsem tett így, mert hát csakis Tessát akarta bemutatni az anyukájának. Így ahelyett, hogy ő utazott volna Londonba, Hardin édesanyja repült az államokba. Aki annyira el volt ragadtatva a lánytól, akiről már annyit mesélt a fia, hogy csak úgy ragyogott. Tessának, pedig Tessa lévén nem volt szíve összetörni egyből az asszony lelkesedését, ezért csak másnap döntött úgy, hogy hazautazik a saját édesanyjához, akinek korábban már elsírta bánatát és akinek még mindig az a mániája, hogy összehozza őket Noah-val.

Szóval mi van? Rengeteg rendes pasijelölttel találkozunk a könyvben. Ott van ugye Trevor, akit már az előző részben is ismertünk vagy akkor már inkább Zed, akinek szintén van hátsó szándéka (ami mellesleg nem derült ki a 600 oldal egyikén sem, biztos nem fért bele). Ez volt az a rész, valahol a felénél, amikor már én is azt mondtam, hogy ez vicc, hogy ezek nem valók egymásnak. Nem lehet ilyen Hardin-féle sakkban tartani az ember lányát! Hiába ígérget, ír gyönyörű levelet (amit azért tényleg a javára írok, mert  Anna Todd-nak is lehetnek jó ötletei néha :D), ha úgyis mindet megszegi, mondván akármit is csinál, Tessa úgyis vissza fog jönni hozzá. 
Legalábbis szexelni biztosan. Mert az úgy zajlik náluk, hogy felmerül mondjuk egy szennyestartónyi probléma, lefekszenek egymással, megoldanak belőle egy félpár zokni felényit, aztán úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, mert minek is kellene egy normális, egészséges kapcsolatban megbeszélni egymással a dolgokat? Eltelik egy kis idő, Hardin megint elbasz valamit (már elnézést), amin Tessa megint felhúzza magát, vagy meggondolatlanul cselekszik, mert képtelen megbízni Hardinban (mert hát mi egy kapcsolat alapja, ha nem a bizalom? Ja! A szex). Ezután megint szenvedés, aztán szex és kezdődik elölről. Szóval így a 600 oldal végére, megint kész roncs lettem, mert nem jutottunk egyről a kettőre, csak megint kaptunk egy függővéget, ami azért legalább érdekesnek tűnik.
,,A legjobb dolog az olvasásban, hogy elmenekülhetsz a saját életedből, képes vagy több száz vagy több ezer különböző életet élni. Az ismeretterjesztő irodalomnak nincs meg ez az ereje-nem változtat meg úgy, ahogyan egy regény képes."
Fogalmam sincs miért kínzom magamat ezzel  a sorozattal, de szerintem folytatni fogom, mert már annyira nevetséges amit ők csinálnak, hogy az lassan jó. Érdekel, hogy végül mit hoznak össze ezek ketten. Plusz jó értékelést is írni róla. :D Nem, igazából arra vagyok kíváncsi, hogy egy ilyen elcs*szett helyzetből hogyan hoz ki egy rendes kapcsolatot Anna Todd. Na ez érdekel igazán. Már, ha ez valaha bekövetkezik.

Aki szerette az első rész stílusát és bírja még idegekkel, annak mindenképpen ajánlom. Én sajnos az ajánlás második felébe már nem esem bele, plusz lehet egyszerre túl sok volt ez a közel 1300 oldal dráma ilyen rövid időn belül.

Olvastad? Neked hogy tetszett?

Szép napot!

Lorelei :)

2 megjegyzés:

  1. Egyelőre csak az első részt olvastam, de abszolút egyetértek veled, a sok konfliktus, Hardin genyósága - már elnézést a kifejezésért, de szívem szerint ennél is csúnyább szót használnék rá - nálam egy kicsit kiverte a biztosítékot. Mégis van valami ebben a történetben, ami miatt az ember szeretné tovább olvasni. Bár azután, amit a következő részről írtál, erősen elgondolkodom azon, érdemes-e folytatnom...
    Ugyanazt éreztem, amit te, nem illik össze a két főszereplő, nem tesznek jót egymásnak. Mindenki jobban járna, ha az útjaik elválnának. Egy ilyen problémás fiút senki sem fog annyira megszelidíteni, hogy képes legyen egy egészséges kapcsolatban létezni. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a genyóságnál csúnyább szavakkal is lehetne illetni. Az a hozzáállás, hogy akármit megtehet Tessával, mert úgyis megbocsát neki és visszajön hozzá/visszafogadja Hardint számomra hihetetlen. Ennyi mindent én biztos nem bocsátanék meg neki, de már az első rész végén történteket sem. Értem én, hogy a kezdetektől fogva vonzódott Tessához, de akkor lefújom a fogadást, nem elviszem a fődíjat és még a lányt is akarom... Számomra ennél fogva teljesen hihetetlenek. Az a legrosszabb, hogy még mindig érzem a késztetést arra, hogy folytassam pedig a szereplőknek is az lenne a legjobb ha megszakítanák a kapcsolatukat. A 600 oldalon még mindig nem rendeződnek közöttük a dolgok... Szerintem azért érzünk késztetést a következő rész elolvasására, mert kicsit olyan az egész, mint egy szappanopera. Hiába tudod a végét, akkor is végignézed a képtelen drámákat és megbocsátásokat. :)
      Hardin pedig tényleg reménytelen eset. A második részben leírja az összes genyóságot amit csinált, ezek után tényleg azt mondom, hogy kevés vagy szinte nulla ember lenne képes megszelidíteni őt. :/

      Törlés