Kim Holden: Bright Side (Bright Side #1)

by január 03, 2016 0 megjegyzés

Titkok.
Mindenki őriz egyet.
Közülük néhány súlyosabb a többinél.
Amikor felfedik őket,
Valamelyik titok meggyógyít…
Valamelyik pedig végez veled.
Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Átélt nélkülözést és tragédiát, de mindezek ellenére boldog és optimista maradt (nem hiába hívja őt a legjobb barátja Gus „Napos oldalnak”). Kate erős akaratú, humoros, okos és zeneileg tehetséges. Soha nem hitt a szerelemben. Így amikor Kate elhagyja San Diegót, hogy Minnesota állam kis városában, Grantben, főiskolára járjon, az utolsó dolog amire számít, hogy beleszeret Keller Banksbe.
Mindketten érzik.
De okuk van rá, hogy harcoljanak ellene.
Mindketten őriznek egy titkot.
Amikor felfedik őket,
Valamelyik titok meggyógyít…
Valamelyik pedig végez veled.

Mindig megfogadom, hogy jobban utána olvasok egy könyvnek, mielőtt belekezdek. Annyi könnytől és bosszúságtól megspóroltam volna már magam. A Bright Side esetében az első érvényesült, de erről bővebben később. Sebaj, majd egyszer csak tanulok belőle. Nem tudtam milyen jellegű történetet fogok kapni. @pveronika értékelését láttam egyedül és áradozott róla, hát gondoltam miért is ne? alapon belevágok.

Kate élete valóban nem könnyű. Gyerekkorától fogva tragédiák sorozata érte őt, ám hihetetlen akaraterejének köszönhetően soha nem adta fel. Ösztöndíjjal egyetemre megy, mindössze megspórolt pénze, no meg legjobb barátja, Gus támogatását élvezve. Kate egy kis időt nagynénje társaságában tölt, akiről kiderül, hogy komoly problémákkal küzd, azonban kizár mindennemű segítséget. Hősnőnk beköltözik a kollégiumba, majd az eligazításon összeismerkedik Claytonnal és az ő szobatársával Pete-tel. Saját lakótársa azonban nem egy leányálom.

"Mindannyiunknak meg kell küzdenünk azért, hogy kihozzuk a legtöbbet az életből, ami megadatott."
Nagyon szerettem, az egész könyvet! Kate fantasztikus karakter, a többiekkel együtt. Az összes személyt, akit megismert, kivirágoztatott. Az ismerősei azt mondják róla, hogy ő a napos oldalon él. Szerintem pedig ő maga a nap. Aki beragyogja mindenki életét, megvilágítva, hogy milyen is a világ valójában. Irányítva őket, hogy milyen sokféle úton járhatnának, hogy mennyi lehetőség áll előttük. Hogy ne csak beérjék az élet mindennapjaival, hanem élvezzék is azt, hozzák ki minden pillanatból a maximumot. Ne bánj meg semmit! Ő az a nap, akire rá lehet nézni. Aki megnevettet, kihozza belőled a legjobbat. Ösztönöz, ha kell, leordít, ha arra van szükséged. Általa te is jobban ragyogsz. Segít másokon, mert ez a természetes, cserébe pedig nem vár semmit. 

Pedig kérhetne, mert hatalmas terhek nyomták a vállát egész életében. Az írónő szépen lassan vezet be minket Kate fájdalmas világába. A könyv első felében nem is hinnéd, hová vezet főhősünk élete. Csupán azt érzékeled, hogy igen, itt valami borzalmas titok lappang a háttérben. Lassacskán gránátokat kapsz a nyakadba, míg végül egy bomba hull az öledbe és onnantól kezdve véged, mert sírsz, szüntelenül, pedig messze még a történet vége. Hatalmas életerő és kitartás szorult Kate apró testébe. Az egyik legerősebb hősnő, akivel találkoztam olvasmányaim során. Mindenki életébe kívánok egy Kate-et, sőt, remélem, kicsit mi is tudunk ő lenni. Ha elolvasod, megérted mire gondolok.

"Nem azt mondom, hogy nem kellene álmokat és célokat dédelgetned. Csak ne hanyagold el a jelent az ismeretlen jövőért. Sok boldog pillanat mellett elmennek, átnéznek rajtuk vagy elhalasztják azokat egy évekkel későbbi időpontig, ami talán soha nem jön el. Ne várj a megfelelő pillanatra, kihagyva a mostanit, egy bizonytalan jövőért."
Kate-en kívül a többi karakter is fantasztikus. Gusnál jobb legjobb barátot nem is kívánhatna az ember. Szintén egy zenei géniusz, egy banda frontembere és nem mellesleg irtó szexi is. Bármit megtenne Bright Side-ért. Álompasikból nincs hiány, hiszen kapunk egy Keller Bankst, akitől szintén elalélunk. Emellett okos és humoros is, igazi sármőr. Titkokban nála sincs hiány. Imádtam olvasni, ahogy mindenki egyesével kiteljesedik, kifejlődik és ragyog. Dunc és Shel, Clay és Pete mind-mind belopta magát a szívembe. Sorolhatnám még a pozitívumokat, de inkább csak olvasd el. :D

Bár gyönyörű a szerelmi szál, a Bright Side esetében azon van a hangsúly, hogy neked mit ad a történet. Szerelmet? Kitartást és erőt? Az rajtad áll. Teljes mértékben azonosulni tudtam a karakterével. Néhány embernek kicsit én is Kate-et jelentem, ahogyan fordítva én is találok olyan személyt, akitől fáklyaként világítok az éjszakában. Plusz, az én kollégiumi szobatársam se elviselhető. :D


Mindenkinek csak ajánlani tudom, az írónőre pedig figyelni fogok, mert amit a Bright Side-dal alkotott, az valami hihetetlenül fantasztikus.

Olvastad már? Tetszett?

Do epic!

Lorelei :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése