Maria V. Snyder Magic Study

by május 15, 2015 0 megjegyzés
A fülszöveg és az értékelés cselekményleírást tartalmazhat az első részre nézve!
Yelena egy túlélő. Bár gyerekként elrabolták, tinédzserként fogva tartották, majd szabadon engedték, hogy méregkóstoló legyen, most mágiát tanul. Ám ezek a mágikus képességek veszélybe sodorják és egy kivégzési paranccsal a fején, nincs más esélye, minthogy Sitiába, szülőföldjére meneküljön.
Azonban Sitiában semmi sem tűnik ismerősnek. Míg azzal küzd, hogy megértse hová is tartozik és hogyan tudná kordában tartani erejét, egy kóbor mágus tűnik fel  - és szemet vet Yelenára. Hirtelen egy olyan helyzetben találja magát, ahol nem ő irányít. Mágikus képességei pedig vagy újra megmentik életét...vagy éppen azok okozzák bukását.

Az első részt (Méregtan) imádtam, így nem volt kérdéses, hogy egy olyan függővéggel minél előbb folytatni akartam Yelena és Valek történetét. Megmondom őszintén aggódtam, hogy mi lesz most, hogy Yelena egyedül Sitiában van, míg Valek maradt "otthon". Féltem, hogy most teljesen bekavarnak a dolgoknak, plusz Ari és Janco is nagyon szerethető karakterek lettek az első részben, így aggódtam, hogy nélkülük majd nem is áll meg a történet a lábán.

Minden ott folytatódik, ahol a Poison study abbamaradt. Yelena számos varázstanonccal együtt keresi szülő otthonát, családját. Egy idő után el is érkeznek a lány családjához, ami elég nagy. Bár leginkább csak a szüleit, a bátyját és még valakit ismerhetünk meg közelebbről. A szülei nagyon aranyos emberek, bár rettentően félnek. Leginkább az édesanyja, aki alig mer lemerészkedni fára épített otthonukból. Igen ám, jól látod az egész klán a fákora épített házakban él. Yelena édesanyja úgy érzi, hogy a talajon senki nincs biztonságban. Az első pillanattól fogva tudja, hiába teltek el évek, a saját lánya áll vele szemben. Nem úgy, mint a bátyja, aki a kezdetektől fogva ellenségesen viselkedik vele, úgy látja Yelena csupán kémkedik Ixiának.

”What happened in the past can’t be changed, but they can be a guide for what happens in your future.”
(Nem lehet változtatni azon, amik a múltban történtek, de szolgálhatnak útmutatásul a jövőben elkövetkezőkért.)

Nem sokkal az újraegyesítés után Yelena elmegy a varázsiskolába, ahol Irys diákja lesz. Megismerhetjük, hogyan tanult volna a lány kezdetektől fogva, ha nem történnek meg vele a szörnyűségek.
A nyugalom azonban nem tarthat sokáig, hisz egy őrült mágus felbukkan, aki más varázslók lelkét fogva tartva akarja megszerezni erejüket.
Ha még ez nem lenne elég, ott van Cahil is, aki azt állítja Ixia elveszett trónörököse és meg akarja dönteni a hatalmat, hogy újra trónra kerülhessen...
Ahogy Yelena egyre vakmerőbb dolgokat tesz, Irys egyre inkább úgy érzi, el kellene bocsátania őt, de ha a lány arra kényszerül, hogy visszatérjen Ixiába, ott egy kivégzési parancs végrehajtása fogadná. 
“Living is a risk,” I snapped at him. “Every decision, every interaction, every step, every time you get out of bed in the morning, you take a risk. To survive is to know you’re taking that risk and to not get out of bed clutching illusions of safety.”
(,,Élni kockázatos -csattanok fel. - Minden egyes döntéssel, interakcióval, lépéssel, alkalommal amikor felkelsz reggel az ágyból kockáztatsz. A túlélés az, ha tisztában vagy a kockázatvállalással és azzal, hogyha nem kelsz fel az ágyból, csak a biztonság illúziójába kapaszkodsz".)

Őszintén szólva, kicsit csalódtam az első részhez képest. Jó volt megismerni Sitiát, az ő világukat és gondolkodásukat de nagyon hiányzott a történetből Ari, Janco és Valek jelenléte. Sokkal jobb volt éppen ezért a vége felé. Ami még zavart, hogy Yelena hatalmának csak a fáradtság szab határt és megint ő mentett meg mindenkit. Komolyan kiakaszt Yelena mániája, hogy minimális segítséggel rohanjon a vesztébe. Persze tetszett, hogy végre annyi év után kibontakozhatott, de na… érted.

A varázslatról ami keveset megtudtunk az tetszett, Kiki karakterét szerettem meg leginkább az újak közül, esküszöm, hogy ő vitte a hátán a sztorit és nem csak azért, mert egy ló. :D Cahilt viszont lecsaptam volna, mert állandóan úgy viselkedett, mint egy kisgyerek, aki nem kapta meg amit akart. Kíváncsian várom a folytatást, mindenképpen olvasni fogom, mert még sok kérdésre kell választ kapnunk.

SpoilerA könyv egyébként ugyanazt a ritmust követi, Yelenát elrabolják/megmérgezik, kiszabadul, tesz valami hihetetlent és kezdődik elölről. A továbbiakban azért ennél többet várok majd.Spoiler vége
Szép napot!

Lorelei :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése